UNDERSÖKNINGAR 

Gratis synundersökning vid köp av glasögon         //         Specialrabatt för barn 

Mer än en vanlig synundersökning


Regelbundna synundersökningar är det smidigaste och bästa sättet att ta god hand om ögonen och synen. Förutom att ta reda på om du behöver synkorrigering (glasögon eller kontaktlinser) kan optikern upptäcka tecken på ögonsjukdomar. Om du har upplevt några synförändringar eller börjat känna av några av de symptom vi räknar upp här nedan, så bör du boka en tid för synundersökning så snart som möjligt.

Kom ihåg att en synundersökning på HÄLSO OPTIK är mer än bara en synkontroll. Vi undersöker också dina ögon för att se om de är friska. Om det skulle behövas hänvisar vi till en ögonläkare som undersöker dina ögon.


HÄLSO OPTIK erbjuder flera olika sorters ögonundersökningar.

Synundersökning glasögon

För dig som behöver glasögon. Det här är vår vanligaste synundersökning som passar dig som behöver glasögon eller bara vill kontrollera din syn. Våra optiker gör en noggrann undersökning av ögonen och synen.Synundersökning Företag
För dig som behöver terminalglasögon eller skyddsglasögon på jobbet och har en rekvistion från din arbetsgivare. Du får en komplett synundersökning där vi tittar på dina arbetsmässiga behov, likväl som dina privata behov.

Linsundersökning
Undersökning för dig som har kontaktlinser sedan tidigare. Vår optiker kontrollerar dina ögon och ser hur dina linser fungerar - allt för att du ska få linser som passar just dig.Nytillpassning av linser
För dig som vill skaffa linser, och som aldrig haft det tidigare. En lite mer omfattande synundersökning, allt för att hitta rätt linser som passar just dina ögon och dina behov. Tillsammans med optikern får du också träna på hur du ska hantera linserna, sätta i och ta ur dem. Det ingår även fria återbesök, tex om du upplever problem med dina nya linser. I paketet ingår samtliga undersökningar (även synundersökning för glasögon) och nya kontaktlinser för en månad (gäller endags-, månads- eller 14-dagarslinser.)

Ögonhälsoundersökning
För dig som vill kolla hur dina ögon mår och fånga upp ev ögonsjukdomar. Vi rekommenderar ögonhälsoundersökning för alla över 40 år. Här kan optikern med hjälp av den senaste tekniken upptäcka tex grön och grå starr. Vid en ögonhälsoundersökning kontrollerar vi noggrant dina ögon för att kunna utesluta ögonsjukdomar som kan orsakas av ålder, annan bakomliggande sjukdom som t.ex diabetes och de som uppstår på grund av genetiska faktorer. Vi mäter bland annat trycket i ögat och gör flera andra tester.

Syntest för körkort
För dig som planerar att ta B-körkort. (Blankett för intyg om synprövning för körkortsbehörigheterna AM, A1, A2, A, B, BE och traktorkort (grupp I).)När du behöver ett synintyg för körkortstillstånd görs ett syntest där vi mäter synskärpa och synfält. Intyget kan skickas elektroniskt till Transportstyrelsen. Vill du hellre ha en utskrift på papper fixar vi det direkt. Obs! Glöm inte att ta med din giltiga legitimation - ID-kort eller pass. Detta syntest tar ca 15  minuter.

Gratis synundersökning vid köp av glasögon         //         Specialrabatt för barn